Jumlah Paparan Halaman

Tajuk pilihan

Jumaat, 16 Disember 2011

Komputer Berjantina?

Assalamualaikum & Selamat Sejahtera semua!!!!
Adakah anda semua tahu yang bahawa komputer pun mempunyai jantina...terkejut betul saya apabila mengetahui yang hal ini betul...nak tahu apa jantina komputer anda?Meh saya ajarkan....
1.Buka start(gambar window) dan cari notepad.
2.kemudian taipkan CreateObject("SAPI.spVoice").Speak"..."
(P.S.mesti taip perkataan diatas copy dan paste tidak akan berkesan)
3.CONTOH: CreateObject("SAPI.spVoice").Speak"asyzz zaimin"
4.Tulis apa yang anda hendak komputer anda cakapkan di sini >"..."
5.Selepas itu save dekat mana-mana(saya sarankan letak di bahagian note pad)dan anda akan ketahui apa jantina komputer anda...
Saya punya komputer perempuan..kalau anda tidak faham apa yang saya tuliskan diatas,silalah komen dan saya akan membalasnya.....mungkin lambat mungkin cepat...Wasalam

3 ulasan:

  1. maaflah. nak tanya sikit. lepas dah save tu, macam mana nak tahu jantina laptop ni ya sebab dia tak show pun? ada caranya tak?

    BalasPadam
  2. OH..awak kena tekan dekat ikon itu.saya cadangkan awak letak ikon itu di bahagian document dan tekan ikon itu dua kali dan tunggu sebentar...nanti keluarlah dia....awak mesti taip tau di notepad...kalau tidak menjadi beritahu saya ya...

    BalasPadam
  3. menarik! komputer ade jantina.. haha~ mcm2 la.. =D

    BalasPadam