Jumlah Paparan Halaman

Tajuk pilihan

Sabtu, 15 September 2012

Resident Evil Retribution

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera Semua..

Sunyi sepi blog ini mana taknya penulisnya malas nak menulis blog..Huhu....memang pemalas..Oh anda semua suka tak tengok filem Resident Evil?Hah tak tahu cerita resident evil tu?Tak mengapa...mari saya membuka muqadimah saya sedikit mengenai filem tersebut.Filem ini mengisahkan Alice,bekas kakitangan syarikat Umbrella(perisian rumah and komputer dalam filem tersebut a.k.a. macam Microsoft dan Window dalam dunia sebenar) yang menghalang Umbrella daripada menghalang virus T(virus yang menyerang sistem imunisasi manusia/p.s Alice merupakan satu-satunya manusia yang berjaya bergabung dengan virus tersebut kerana sistem DNAnya yang lebih kuat daripada Virus T) daripada berleluasa..Kalau anda sudah tonton filem Resident Evil yang pertama sudah tentu anda tahu bagaimana virus ini tersebar.Cukuplah saya beritahu sampai sini sahaja nanti jadi spoiler pula bagi orang yang rentinanya belum pernah memaparkan imej filem ini di otak mereka(ini semua mesti pengaruh biologi)baiklah filem terbaru mereka yang bertajuk RESIDENT EVIL RETRIBUTION ini memuatkan watak-watak game Resident Evil dalam filem ini.Pastinya semua orang menunggu kemunculan Ada Wong bukan?Eh banyak pula celotehnya apa-apa hal ini semua poster bagi semua filem Resident Evil mengikut urutan 
Filem pertama pada tahun 2002
Filem kedua pada tahun 2004
Filem ketiga pada tahun 2007
Filem kelima pada tahun 2010
DAN
Filem terbaru yang akan mengegar dunia...apa-apa pun mari kita tengok trailer filemnya sebelum menjejakkan kaki ke panggung wayang


Sekian Wassalam....

Tiada ulasan:

Catat Ulasan